Sneek: Stichting LenaLua

Sneek: Stichting LenaLua

Het bestuur van Stichting LenaLua wordt op dit moment gevormd door voorzitter Elena Atsma en penningmeester Marco Hendrikse. De secretaris heeft haar functie onlangs neergelegd (september2010). Daarmee is een nieuwe vacature ontstaan.   

Het bestuur houdt zich naast bestuurstaken ook bezig met het coachen van het projectteam in Tefé, het opbouwen en onderhouden van een netwerk, PR (website, nieuwsbrief, verkoop ansichtkaarten), de media, fondsenwerving en deelname aan het Brazilië netwerk.

Verder werkten wij samen met Kjell van Ginkel, ontwerp logo (2004), Jasper Jeuken, website beheer (2004-2006) en Marcel Vergonet, webmaster  (2006-2010).

Elena

Elena is na het afronden van haar tropenopleiding (Leiden, 1996) uitgezonden door Artsen Zonder Grenzen naar de inheemse gebieden van Brazilië (1998 en 2000). Daar heeft zij als verpleegkundig trainer gewerkt binnen de gezondheidszorg voor verschillende inheemse stammen,(o.a. bij de Yanomami indianen) “Twee jaar heb ik in Brazilië gewoond en gewerkt. Tijdens mijn vlieg- en bootreizen kwam ik op heel veel mooie plekken! Hier groeide mijn inspiratie voor het opzetten van een kleinschalig hotel samen met mijn Braziliaanse vrienden. Als ik de mensen in dit gebied aan werk en inkomsten kan helpen door het bouwen van een pousada geeft dat meer uitdaging aan hun leven én aan dat van hun kinderen in de toekomst. Zo kunnen zij mensen (toeristen) uit andere delen van de wereld ontmoeten en hen op een persoonlijke manier de Amazone cultuur van dichtbij laten zien. LenaLua wil hiermee ook hun tradities op een duurzame wijze in stand houden.”

Marco

Marco: “Van het prille begin af aan ben ik besmet geraakt met het idee van Elena om een pousada te beginnen in het Amazonegebied in Brazilië. Haar gedrevenheid en geloof in het project werkten zo aanstekelijk dat ik maar een kort moment van aarzelen had toen ze mij vroeg om bestuurslid te worden van de op te richten stichting LenaLua. Inmiddels heb ik de medewerkers in Brazilië ontmoet tijdens mijn reis, samen met Elena, in april 2006. Ik heb hun passie voor het project gezien en “gevoeld”. Het geloof in het doen slagen van het project is daardoor zeker vergroot.”