Tefé: Associação LenaLua

In Tefé werd op 15 april 2006 Associação LenaLua opgericht. Dit bestuur bestaat uit: Ednilza dos Santos Lima, voorzitter Elenilza Anselmo de Lima, vice-voorzitter Antonio Santos Lima, secretaris Dilcilene Silva dos Santos, penningmeester. E-mail: Dilce_lenalua[@]hotmail.com

Ednilza Lima dos Santos

Voorzitter is Ednilza Lima dos Santos. Zij is (alleenstaande) moeder van 5 kinderen. Al vanaf het ontstaan van LenaLua is zij en haar gezin nauw betrokken bij de ontwikkeling van het project. In de toekomst zal zij naast het voorzitterschap, graag als kokkin in de keuken van het restaurant van Pousada LenaLua werken! Zij heeft veel kennis van de regionale producten en maakt daar de heerlijkste gerechten van! Ednilza vond het in het begin erg moeilijk om de rol van voorzitter te hebben, door gebrek aan ervaring, maar langzaam maar zeker begint ze eraan te wennen, weet ze wat er van haar verwacht wordt en zet ze zich voor de volle 100% in voor LenaLua.

Dilcelene Silva dos Santos

Dilcelene Silva dos Santos: “Ik ben Dilcilene dos Santos. Ik heb Elena leren kennen als collega bij Artsen Zonder Grenzen, waar ik als administratief medewerkster deel uit maakte van de lokale staf. Ook regelde ik alle financiële zaken. Deze werkervaring komt goed van pas in mijn nieuwe rol als penningmeester. Ik ben getrouwd, en moeder van twee kinderen en ik hoop dat LenaLua de toekomst van alle kinderen in Tefé kan verbeteren. Met deze baan werk ik voor een toekomst voor LenaLua én voor die van mijn kinderen. Op dit moment studeer ik aan de universiteit. Ik ben heel erg gemotiveerd en hoop met de kennis die ik hier opdoe veel bij te dragen aan het project van LenaLua!

Antonio Lima dos Santos Antonio

Antonio Lima dos Santos Antonio, meestal ‘Junior’ genoemd, is de op een na oudste zoon van Ednilza. Junior heeft regelmatig met Elena de omgeving verkend. Veel gevaren en gelopen door het oerwoud en wadend door rivieren. Hij is een goede gids en ziet veel toekomst voor LenaLua en voor zichzelf. Hij heeft de middelbare school afgerond en is daarna meteen gaan werken. Hij heeft in de avonduren een computercursus gevolgd. Deze heeft hij in januari 2004 met een certificaat afgerond. Hij was al in het bezit van een certificaat over secretariaat. Voor een vervolgstudie heeft hij nog geen keuze gemaakt. Hij wordt volgend jaar vader(!) en voelt zich nu eerst verantwoordelijk voor zijn (toekomstige) gezin.

Elenilza Anselmo de Lima

Elenilza is de zus een zus van Ednilza en zal als vice-voorzitter de voorzitter bijstaan waar nodig en vervangen bij afwezigheid. Zij heeft 2 dochters en een zoon. Eind 2005 is zij onverwacht haar man verloren.